Psihosomatska oboljenja iz perspektive savremene zdravstvene psihologije

By 19/02/2016 Događaji No Comments

Drage kolege i koleginice,

Temenos centar, u saradnji sa psihološkim savetovalištem Mozaik iz Beograda, u subotu, 12. marta 2016. godine, od 10 do 18 časova, organizuje seminar pod nazivom “Psihosomatska oboljenja iz perspektive savremene zdravstvene psihologije”.

Cilj seminara je upoznavanje sa savremenim multidisciplinarnim oblastima zdravstvene psihologije koje pružaju mogućnosti psihoterapijskog rada sa osobama koje imaju iskustva sa psihokardiovaskularnim, psihoendokrilnološkim i psihodermatološkim oboljenjima, odnosno psihofukcionalnim poremećajima.

Učesnici na seminaru dobiće jedinstvenu priliku da se detaljno upoznaju sa zadavanjem, skorovanjem i interpretacijom nekoliko specifičnih instrumenata koji se koriste u radu sa psihosomatskim oboljenjima.

Autor i voditelj seminara je docent dr sci Tamara Klikovac, psiholog, porodični psihoterapeut i predavač predmeta Zdravstvena psihologija na master studijama psihologije na Odeljenju za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Dr Klikovac uči i praktikuje psihoonkologiju i pedijatrijsku psihoonkologiju 15 godina, kroz svakodnevnu praksu i kroz teme diplomskog, magistarskog, doktorskog i ostalih istraživačkih radova. Osnivač je Srpske asocijacije za psihoonkologiju. Objavila je veliki broj radova iz oblasti psihoonkologije. Bila je predavač i edukator na mnogim domaćim i stranim seminarima i kongresima. Član je međunarodnih organizacija IPOS, IAHPC, EAPC, Saveza društava psihoterapeuta Srbije i Udruženja sistemskih porodičnih terapeuta.

Cena seminara iznosi 5.000 RSD. U nju su uključeni osveženja tokom pauza, propratni materijal i sertifikat o pohađanju seminara u trajanju od 8 sati. Detalje o načinu plaćanja možete dobiti nakon prijave.

Prijavljivanje traje do ponedeljka, 07. marta 2016, putem telefona 060 0102 115 ili na adresu centartemenos@gmail.com. Na ove načine možete nam se obratiti i u vezi svih eventualnih pitanja u vezi sa seminarom.

Ovde možete preuzeti poster u punoj veličini.

Zbog ograničenog broja mesta, registracija učesnika će biti vođena po redosledu prijava.

Dobrodošli!