Porodična terapija fokusirana na tugovanje

By 11/10/2017 Događaji No Comments

Poštovane koleginice i kolege,

Pozivamo vas da nam se pridružite na treningu pod nazivom: „Porodična terapija fokusirana na tugovanje“, koji se održava 11. novembra 2017. godine u Temenos centru (Radnička 10, Novi Sad), od 10 do 18 časova, u saradnji sa psihološkim savetovalištem Mozaik iz Beograda.

Trening je namenjen stručnjacima iz oblasti mentalnog zdravlja, kao i edukantima koji žele da saznaju više o procesu tugovanja i tehnikama rada sa porodicom u fazi anticipacije gubitka i nakon gubitka jednog člana.

Tokom treninga, učesnici će imati priliku da upoznaju osnovne koncepte i modele iz oblasti psihoonkologije i filozofije palijativnog zbrinjavanja i sagledaju bolest jednog člana u porodici iz sistemske perspektive.

Cilj seminara je da se učesnici upoznaju sa praktičnim radom po fazama u Porodičnoj terapiji fokusiranoj na tugovanje prof dr Davida Kissana iz SAD-a, tvorca navedenog modaliteta rada.

Autorka i voditeljka treninga je docent dr sci Tamara Klikovac, psiholog, porodični psihoterapeut. Dr Klikovac uči i praktikuje psihoonkologiju i pedijatrijsku psihoonkologiju 15 godina, uporedo kroz svakodnevnu praksu i kroz teme diplomskog, magistarskog, doktorskog i ostalih istraživačkih radova. Osnivač je Srpske Asocijacije za psihoonkologiju. Objavila je veliki broj radova iz oblasti psihoonkologije. Bila je predavač i edukator na mnogim domaćim i stranim seminarima i kongresima. Član je organizacija Internacionalno psihoonkološko društvo (IPOS), Internacionalne asocijacije za hospis i palijativno zbrinjavanje (IAHPC), Evropske asocijacije za palijativno zbrinjavanje (EAPC), Saveza društava psihoterapeuta Srbije i Udruženja sistemskih porodičnih terapeuta. Porodičnu terapiju fokusiranu na tugovanje završila je kod prof dr Davida Kissana, porodičnog psihoterapeutu koji je decenije svog rada proveo na čuvenoj klinici Memorial Sloan Ketering Cancer Center (MSKCC) u Njujorku.

Cena pohađanja treninga iznosi 6.000 dinara po osobi, uz mogućnost plaćanja u dve rate.

Kotizacija uključuje osveženja tokom pauza, propratni materijal i sertifikat o pohađanju seminara u trajanju od 8 sati. Detalji o načinu plaćanja dobijaju se nakon prijave.

Možete se prijaviti na office@temenos.rs ili 061 651 1 851.

Poster možete preuzeti ovde.

Zbog ograničenog broja mesta, registracija učesnika će biti vođena po redosledu prijava. Zato požurite i rezervišite svoje mesto na vreme!

Dobrodošli!