Afektivna vezanost, partnerske i bračne veze

By 15/01/2017 Događaji No Comments

Drage kolege i koleginice,

Pozivamo vas na još jedan interesantan i novi program u našem centru, koji se održava 18. februara 2016. godine, od 10 do 18 časova.

Ovaj seminar namenjen je edukantima koji se usavršavaju iz oblasti psihologije i psihoterapije, kao i profesionalcima u ovim oblastima koji rade sa odraslima i žele da saznaju više o poreklu, prirodi, modalitetima i ulozi koju ljubav ima u našim životima.

Sadržaj seminara zasnovan je na istraživanjima u ovoj oblasti, ali i proučavanju teorijskih koncepata koji omogućavaju operacionalizaciju i predikciju trajnosti fenomena ljubavi (pre svih, teorije afektivne vezanosti).

Teme koje ćemo obrađivati:
• Ljubav kao osnova partnerskog i bračnog života
• Teorija afektivne vezanosti i obrasci partnerske afektivne vezanosti
• Fatalna privlačnost rane traume, ili u koga se zaljubljujemo
• Procenjivanje sopstvenih kapaciteta za partnersko-bračni odnos.

Način rada:
Tokom radionica, učesnici će imati priliku da najpre upoznaju teorijske okvire i mogućnosti sagledavanja ljubavi, a zatim i da procene sopstvene kapacitete za partnersko-bračni odnos u pogledu svakog od ponuđenih modaliteta.

Autor i voditelj seminara:
Autorka i voditeljka seminara je prof. dr Tatjana Stefanović Stanojević, začetnik proučavanja teorije afektivne vezanosti u Srbiji i jedan od aktuelno vodećih istraživača u ovoj oblasti. Zaslužna je i za dolazak velikog broja tehnika procene afektivne vezanosti na naše prostore, zahvaljujući kontinuiranoj edukaciji i uspostavljanju međunarodne saradnje u oblasti vezivanja i bliskih odnosa. Jedan je od inicijatora i aktuelni koordinator Sekcije za psihologiju bliskih odnosa pri Društvu psihologa Srbije.

Autor je velikog broja naučnih radova, priručnika i knjiga iz oblasti teorije afektivne vezanosti, od kojih su neke: „Emocionalni razvoj ličnosti“, „Rano iskustvo i ljubavne veze“, „Afektivna vezanosti, razvoj, modaliteti i procena“, „Da li mislimo ljubav kada kažemo ljubav?“, „Afektivna vezanost i porodični odnosi: razvoj i značaj“ (u koautorstvu sa N. Hanak i I. Mihić). Od 2010.godine predaje i kurseve iz psihologije partnerskih veza na odeljenjima za psihologiju Filozofskog fakulteta u Nišu i Filozofskog fakulteta u Banja Luci.

Cena i način prijavljivanja:
Cena iznosi 6.000 RSD, uz mogućnost plaćanja u dve rate. Kotizacija uključuje osveženja tokom pauza, propratni materijal i sertifikat o pohađanju programa u trajanju od 8 sati. Detalji o načinu plaćanja dobijaju se nakon prijave.

Prijavljivanje se vrši putem mail adrese office@temenos.rs ili telefona 060 01 02 115, na koje nam možete uputiti sva eventualna pitanja u vezi sa seminarom.

Zbog ograničenog broja mesta, registracija učesnika će biti vođena po redosledu prijava.

Seminar se organizuje u saradnji sa Udruženjem za proučavanje, primenjivanje i procenjivanje afektivne vezanosti dece i odraslih Sigurna baza www.psihologija.vezivanja.rs i psihološkim savetovalištem Mozaik iz Beograda www.savetovalistemozaik.com

Ovde možete preuzeti poster.

Dobrodošli!